Συνολικές προβολές σελίδας

ΣΗΜΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Για να υπάρχει στην Περιφέρεια ανάπτυξη, θα πρέπει να δημιουργηθούν αστικές δομές, δηλαδή νοσοκομεία, εκπαιδευτικά κέντρα, συγκοινωνιακές υποδομές, ευκαιρίες εργασίας και επενδύσεων, ώστε η Περιφέρεια να αναπτυχθεί ισόρροπα. Η επαρχία είναι το κιούπι από το οποίο αντλεί τις δυνάμεις του το Έθνος +Γρηγόρης Κασιμάτης Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών & Πανεπιστημίου Πειραιώς

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΖΩΗ


Η επιστήμη και η τεχνολογία προσέφεραν πολλά αγαθά.
Όμως προσέφεραν και πολλά αρνητικά. Δηλαδή άδειασαν οι περιφέρειες που ήταν κατανεμημένος ο πληθυσμός τη Χώρας. Ζούσαν οι άνθρωποι από την γη και ήσαν ελεύθεροι.

Η ανάγκη τους ανάγκασε να γίνουν έμμισθοι στα ελάχιστα αστικά κέντρα.

Αποτέλεσμα αυτών ήταν να γίνουν άπληστοι οι εύποροι και δούλοι του χρήματος και ανελεύθεροι. Οι άποροι από την άλλη μεριά, να γίνουν δούλοι στους δούλους του χρήματος , επίσης και αυτοί ανελεύθεροι.

Μετά το 1940 και μέχρι το 1970 η πρώτη γενιά αντιμετώπισε την ανεργία. Πολλές χιλιάδες νέοι χάθηκαν στους πολέμους και άλλες τόσες χιλιάδες μετανάστευσαν και έτσι αυτοί που έμειναν στην Ελλάδα, έβρισκαν δουλειά.

Η δεύτερη γενιά από το 1970 και μέχρι το 2000 κάλυψαν την ανεργία με τους διορισμούς στο δημόσιο και σε οργανισμούς. Η λύση αυτή δημιούργησε την ακρίβεια και την φορολογία.

Τώρα έχουμε εισέλθει στην τρίτη γενιά. Η επιστήμη και η τεχνολογία μείωσαν τις θέσεις εργασίας. Επίσης η εξέλιξη δημιούργησε απαιτήσεις που καλύπτονται μόνο με το χρήμα

Οι νέοι της τρίτης γενιάς είναι μορφωμένοι με δύο και τρία πτυχία στο χέρι και με δύο και τρεις ξένες γλώσσες. Γεννάται όμως ο ερώτημα πώς θα βρουν δουλειά. Θα τους καλύψει στην Ελλάδα ο τουρισμός και θα πλένουν πιάτα;

Όλοι οι νέοι απασχολούμενοι και μη θα πρέπει να πληρώνονται. Το πώς είναι θέμα της πολιτείας. Προφανώς θα πρέπει να βρεθούν καινούργιοι τρόποι με την βοήθεια της τεχνολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: